Tel: 0548 53 03 40 | Mail: [email protected]
Op de radio is de ene na de andere kerstplaat te horen, de kerstbomen zijn overal al bijna uitverkocht en de folders van de supermarkten staan vol met feestelijke producten, lekkere gerechten en mooie wijnen. Ook al is het momenteel een vreemde tijd, Kerst komt dichtbij. Wilt u ook dit jaar een heerlijk kerstdiner op tafel zetten, dan is het niet alleen belangrijk dat u hier de juiste recepten voor vindt en (veilig) de boodschappen voor in huis haalt. Ook uw keuken moet er klaar voor zijn. Veel mensen koken met Kerst namelijk veel uitgebreider dan op een normale dag. Herkenbaar? In deze blog delen wij onze beste tips om uw keuken helemaal ‘kerstdinerklaar’ te maken.
Met een bot mes vlees of groente snijden is zeer onprettig en kost bovendien meer tijd. Zorg er dus voor dat uw messen geslepen zijn ruim vóórdat u aan de bereiding van het kerstdiner begint. Een goed begin is het halve werk.
Over goed gereedschap gesproken: maak naast uw boodschappenlijst een overzicht van alle spullen die u nodig heeft. Een braadslede, een kernthermometer, een ovenschaal met nét even een andere afmeting, een bijzondere bakvorm: sommige recepten vragen om speciaal kookgerei. Vink af wat u al heeft en verzamel wat er nog mist.
Als we het over dat verzamelen hebben, is er nog iets wat in ons opkomt: de items in uw voorraadkast. Kijk goed wat u al in huis heeft aan bijvoorbeeld kruiden en specerijen. Hiermee voorkomt u overbodige inkopen, maar ook dat u juist smaakmakers tekort komt.
En over die voorraadkast gesproken: aluminiumfolie, bakpapier, peper, zout, (bak)boter en olijfolie heeft u waarschijnlijk standaard in huis. Maar heeft u hier ook voldoende van? Bekijk het goed en zorg dat uw voorraad met basisproducten aangevuld is.
Niets zo vervelend als een apparaat dat niet werkt als u het nodig heeft. Toch loopt u dat risico, zeker bij apparaten die u niet vaak gebruikt. Bijvoorbeeld een staafmixer, een keukenmachine of een grill. Controleer daarom ruim op tijd of alle apparaten die u volgens de recepten nodig heeft het nog doen. Werkt iets niet, dan kunt u dit nog vervangen.
Natuurlijk is de periode rondom Kerst, waarin u meer in de keuken staat, ook een ideaal moment om eens naar uw keukenapparatuur te kijken. Misschien is het tijd voor een stoomoven, waarin u uw kerstdiner ook sous vide kunt bereiden. Een apparaat voor het vacumeren van voedsel mag dan ook niet ontbreken. In deze blog vindt u alles over de vacumeermachine van Quva, die wij in ons assortiment hebben, maar ook over sous vide koken in het algemeen. Bent u benieuwd wat u zoal (sous vide) in uw stoomoven kunt bereiden? Lees dan eens
En wat dacht u van een wijnklimaatkast, zodat u écht kunt genieten van een lekker glas wijn? Bij Keukenstudio Regio Oost vindt u wijnklimaatkasten van Gaggenau, Liebherr, Siemens en Miele. In deze blog ontdekt u alles over wijnklimaatkasten waarmee u tijdens de Kerstdagen de juiste wijn op de juiste temperatuur kunt serveren. Nieuw in ons assortiment is een wijnkoeler van het merk Kaelo: een geïntegreerde wijnkoeler. Kaelo verandert de manier waarop wijn wordt geschonken en genoten. De in het keukenwerkblad ingebouwde revolutionaire koeler houdt de fles wijn exact op de juiste temperatuur.
Voor het maken van een uitgebreid kerstdiner heeft u vaak nét wat meer ruimte nodig dan voor het bereiden van een makkelijke pasta of ovenschotel. Ruim daarom op tijd grondig op, zodat er voldoende ruimte is om lekker te kokkerellen. Gooi lege kruidenpotjes weg, ruim de welbekende rommellade eens op en berg apparatuur dat u niet gebruikt op in de keukenkasten.
En als u toch aan het opruimen bent… zet dan meteen even een sopje klaar en maak uw keuken goed schoon, zodat u hygiënisch kunt werken. Kunt u wel wat schoonmaaktips gebruiken? Deze blog staat boordevol tips voor een frisse, schone en goed onderhouden keuken. En in deze blog vindt u tips speciaal voor het schoonmaken van uw gasfornuis of kookplaat.
Op de dag zelf is het tijd om het diner goed voor te bereiden. Sorteer de ingrediënten per gerecht en leg ze op volgorde van gebruik. Een goed begin is namelijk het halve werk.
Dit waren ze: onze negen tips om uw keuken klaar te ‘stomen’ voor de bereiding van het kerstdiner. Namens ons hele team wensen wij u fijne Kerstdagen en natuurlijk een overheerlijk kerstdiner!