Uw droomkeuken,
ons meesterwerk.
Henk jan Haase
Henk jan Haase0548 53 03 40
Bellen

Zó kiest u de juiste inbouwoven

TipsKeukens
14 november 2018Leestijd - 5 minuten
Schermafbeelding 2024 10 03 om 13 16 32Tips

De oven is hét apparaat dat u gebruikt om uw favoriete appeltaart te bakken, de perfecte kip te grillen en die heerlijke lasagne te maken waar iedereen in huis zo gek op is. En juist omdat u van een oven zoveel verwacht, kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken. Bent u voor uw bestaande keuken op zoek naar een nieuwe oven, maar weet u niet waar u uw zoektocht moet beginnen? Wij helpen u in deze blog op weg.

Schermafbeelding 2024 10 03 om 13 16 32

De grootte van de oven

Voordat u een nieuwe inbouwoven koopt moet u eerst goed naar de afmetingen kijken. Er zijn om te beginnen twee standaard inbouwhoogtes voor ovens: 45 centimeter en 60 centimeter. Welke oven in uw keuken past, meet u door de nishoogte op te meten. Dit doet u door met een rolmaat van de onderkant tot de bovenkant van de nis te meten. Nu weet u precies hoe hoog uw nieuwe oven mag zijn. Ook de breedte van de oven kan variëren; er zijn verschillende formaten mogelijk. Meet daarom ook altijd de nisbreedte op, van de linkerkant tot de rechterkant van de nis. Als allerlaatste kijkt u naar de nisdiepte. Zet de rolmaat op het achterste punt in de nis en trek hem naar het begin van de nis toe. U weet nu precies hoe hoog, breed en diep uw nieuwe oven mag zijn.

De bakoven

Zoekt u een apparaat dat puur bedoeld is om pizza’s of taart in te bakken en ovengerechten in klaar te maken? Dan is een bakoven een prima keuze.

De stoomoven

Een stoomoven gaart het eten door middel van hete stoom. Een groot pluspunt van deze manier van bereiding is dat voedingsstoffen, smaak en kleur veel beter behouden blijven. Een stoomoven is daarom de perfecte keuze als u graag een gezonde maaltijd klaarmaakt.

De combi-stoomoven

Wilt u een oven waarmee u daarnaast ook op lage temperaturen kunt garen (sous-vide koken), waarmee u een krokante pizzabodem kunt bereiden én waarmee u ovengerechten een knapperige korst geeft? Dan is een combi-stoomoven of stoombakoven perfect. Hiermee combineert u alle functionaliteiten van de stoomoven en de bakoven.

 

De combi-oven of  combi-magnetron

Wilt u een apparaat dat naast bakken (en/of stomen) ook eten kan ontdooien en opwarmen? Dan is een combi-oven (bakoven met stoom of magnetron) of een combimagnetron de juiste keuze. Bij de eerste ligt de nadruk op de ovenfunctionaliteiten, bij de laatste ligt de focus op het ontdooien en opwarmen.

Tot slot: innovatieve functies

Een oven die u op afstand kunt instellen, zodat de oven al voorverwarmd is wanneer u thuiskomt. Een oven met de functie ‘snel voorverwarmen’, zodat uw gerecht in een mum van tijd klaar is. Een oven die aan de hand van het gerecht dat u bereidt automatisch de juiste oventemperatuur en oventijd instelt. Of een oven die zichzelf na gebruik reinigt. Nadat u heeft gekozen voor een type oven is het tot slot goed om te bedenken welke innovatieve functies u voor uw nieuwe oven wenst. Zo wordt koken namelijk nóg leuker en makkelijker!

Weet u na het lezen van deze blog nog niet precies welke oven voor u de juiste is? Kom dan eens langs in onze keukenshowroom in Rijssen. Hier ontdekt u alle innovaties op het gebied van inbouwovens. En uiteraard staan er deskundige adviseurs klaar om u te helpen.
 

Magazine
Download gratis ons inspirerende magazine.
Het magazine

Boordevol inspiratie, projecten, trends, tips, gerechten en geschiedenis.

Misschien ook interessant voor jou