Uw droomkeuken,
ons meesterwerk.
Henk jan Haase
Henk jan Haase0548 53 03 40
Bellen

4 heerlijke, zomerse recepten uit de stoomoven

TipsKeukens
29 mei 2020Leestijd - 5 minuten
Schermafbeelding 2024 10 03 om 13 47 59Recepten

De techniek van het stomen is al eeuwen oud, maar nog steeds wint de (combi-)stoomoven aan populariteit. Niet vreemd, want deze oven heeft verschillende voordelen. U kunt bijvoorbeeld hele maaltijden tegelijk in de oven bereiden. Leg bijvoorbeeld zalmfilets, ovengroenten en aardappelpartjes op een bakplaat en u kunt binnen twintig minuten aan tafel. En wat dacht u van heerlijke verse asperges met gestoomde aardappeltjes en beenham? Alleen het sausje moet u nog even in een pannetje klaarmaken.

Schermafbeelding 2024 10 03 om 13 16 32

Stoomoven of combi-stoomoven

Kiest u voor een combi-stoomoven, bijvoorbeeld van Miele, Siemens, NEFF of ATAG? Deze is zelfs multifunctioneel. U kunt de combi-stoomoven gebruiken om te ontdooien, opwarmen (regenereren), pocheren, grillen, bakken en meer. Met een combi-stoomoven heeft u dus geen oven of magnetron nodig.

Recepten voor de stoomoven

Denkt u erover om voor uw nieuwe keuken een (combi-)stoomoven aan te schaffen? Of is uw bestaande keuken toe aan een nieuwe oven? Voordat u bij Keukenstudio Regio Oost een oven aanschaft, delen wij alvast enkele lekkere recepten met u. In deze blog: vier heerlijke, zomerse recepten uit de stoomoven.


Marokkaanse gehaktballetjes

Komijn, kaneel, kardemom, paprika, korianderzaad, gember, zwarte peper, kurkuma, nootmuskaat, kruidnagel en piment. Al deze specerijen staan bekend als Ras el hanout - een must have als u graag Marokkaans kookt. Uit Pauline’s keuken deelt een heerlijk zomers recept dat u kunt klaarmaken in uw stoomoven: Marokkaanse gehaktballetjes, geserveerd met flatbread, Harissa yoghurt en wat komkommer. Een lekkere en snelle maaltijd voor doordeweeks.

 

Recept voor Marokkaanse gehaktballetjes

Bron: uitpaulineskeuken.nl

 

Bietenrisotto

De zomer vraagt om kleurrijke gerechten. En laat dat maar aan Uit Pauline’s keuken over, de foodblog waar bovenstaand recept ook vandaan komt. Als u risotto maken veel gedoe vindt (want: constant roeren en stap voor stap bouillon toevoegen), dan is deze bietenrisotto uit de stoomoven echt iets voor u. U kunt lekker in de tuin zitten terwijl de oven haar werk doet. Het resultaat na ongeveer een half uurtje: een smeuïge risottorijst die prachtig mooi roze is van kleur.

Recept voor bietenrisotto

Bron: uitpaulineskeuken.nl

 

Tomaten- en nectarinesalade

Zodra de temperaturen stijgen liggen er heerlijke, zoetsappige nectarines in de winkel. Met dit mooie zomerfruit heeft Siemens een recept bedacht: tomaten- en nectarinesalade. U grilt het fruit in uw combi-stoomoven en mengt het met gemengde tomaten, burrata, olijfolie, witte azijn balsamico, Za’atar kruidenmix (met sumak, sesamzaad en wilde oregano) en zeezout. Als dat geen zomer is!

Recept voor tomaten- en nectarinesalade

Bron: Siemens

 

Crème brûlée

Dat u de stoomoven kunt gebruiken voor lekker en gezond te eten, wist u al. Maar u kunt er ook guilty pleasures, zoals deze crème brûlée, mee klaarmaken. In het recept van Rutger Bakt wordt dit Franse dessert sous-vide bereid in de stoomoven. Het resultaat: een heerlijk volle en zijdezachte crème met een knapperig laagje gebrande suiker.

Recept voor crème brûlée

Bron: rutgerbakt.nl


Wilt u nog deze zomer aan de slag met de recepten, in uw eigen stoomoven? Kom dan langs in onze keukenshowroom in Rijssen en laat u adviseren over het juiste merk (combi-)stoomoven voor uw wensen.

Magazine
Download gratis ons inspirerende magazine.
Het magazine

Boordevol inspiratie, projecten, trends, tips, gerechten en geschiedenis.

Misschien ook interessant voor jou