Uw droomkeuken,
ons meesterwerk.
Matthijs Kreijkes
Matthijs Kreijkes0548 53 03 40
Bellen

De lekkerste appelbeignets uit de oven

Tips
01 april 2017Leestijd - 4 minuten
Schermafbeelding 2024 10 10 om 11 16 37Recepten

De jaarwisseling staat voor de deur en daar horen - natuurlijk - lekkere appelbeignets bij. Maar in plaats van in de rij staan bij een oliebollenkraam of de bakker… wat dacht u ervan om ze dit jaar zelf te bakken? Dankzij het simpele ovenrecept in deze blog hoeft u niet bang te zijn voor een vieze frituurlucht in huis. Bovendien delen wij een handige tip waarmee u die overheerlijke eindejaarssnacks perfect kunt opwarmen in uw stoomoven. Leest u mee?

Recept voor appelbeignets uit de oven

Met dit recept maakt u 10 appelbeignets, zodat u lekker kunt delen met uw familie, vrienden of buren.

 

Ingrediënten

  • 2 á 3 grote appels, bijvoorbeeld goudreinetten
  • 20 vellen roomboter bladerdeeg
  • 4 eetlepels poedersuiker
  • 4 eetlepels bloem
  • Een snuf kaneel
  • 100 gram amandelspijs
  • 1 ei
  • 2 eetlepels kristalsuiker

 

Extra benodigdheden

  • Een bakplaat (met bakpapier)
  • Een taartvormpje of kommetje van circa 10 cm in doorsnede

 

Bereiding

  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Ontdooi de plakken bladerdeeg.
  • Verwijder met de appelboor het klokhuis van de appel. Schil de appel en snijd deze in plakken van ongeveer een halve centimeter dik.
  • Meng de bloem met de poedersuiker en kaneel en haal hier de appelringen door tot ze volledig bedekt zijn. Goed om te weten: dit laagje neemt tijdens het bakken gedeeltelijk het vocht op.
  • Maak vijf kleine balletjes van de amandelspijs, voor in het midden van de appel.
  • Leg een plak bebloemde appel op een vel bladerdeeg en plaats de amandelspijs in het midden van de appel. Maak het daarna rondom de appel een beetje vochtig met water.
  • Dek de appel af met een ander vel bladerdeeg en druk dit vel zachtjes rondom de appel aan.
  • Plaats het taartvormpje of het kommetje rondom de appel, druk goed aan en verwijder zo het overtollige bladerdeeg. Blijft de appelbeignet aan het taartvormpje plakken? Bestuif deze dan met wat bloem.
  • Herhaal bovenstaande tot u tien appelbeignets heeft gemaakt.
  • Leg de appelbeignets op de beklede bakplaat. Tip: afhankelijk van de grootte van uw oven kunt u de beignets eventueel in twee porties bakken - vijf per keer.
  • Klop het ei los en bestrijk de bovenzijde van de beignets hiermee. Bestrooi de beignets vervolgens met de kristalsuiker en bak ze in ongeveer 25 minuten in het midden van de oven af.
  • Laat de lekkere appelbeignets afkoelen of serveer ze nog warm.
     

 

De appelbeignets in uw oven opwarmen - zónder smaakverlies

De zelfgemaakte appelbeignets met spijs en bladerdeeg kunt u in een gesloten trommel maximaal drie dagen bewaren. Het lekkerst is het om ze voor het serveren nog even kort op te warmen in de oven. Heeft u een stoomoven, dan kunt u hier de regenereerfunctie voor gebruiken. Hiermee warmt u de beignets opnieuw op, en bij dat opwarmen wordt stoom toevoegt. De stoom zorgt dat u geen smaakverlies ervaart, omdat de beignets niet worden uitgedroogd. De opgewarmde appelbeignets smaken op de derde dag dus nog net zo lekker als toen ze op dag één vers uit de oven kwamen. Ook worden de beignets dankzij de regenereerfunctie gelijkmatig verwarmd. Dit is een groot voordeel ten opzichte van opwarmen in de magnetron en zorgt voor de beste (her)bereiding.

 

Oliebollen, appelflappen en meer

Natuurlijk kunt u ook andere eindejaarssnacks in uw stoomoven opwarmen. Oliebollen, krentenbollen en appelflappen: ze smaken stuk voor stuk lekkerder als ze even warmgemaakt zijn. Poedersuiker erop en… genieten maar! Een stoomoven is dus het hele jaar door een geweldige keuze. Ontdek uw favoriete model van bijvoorbeeld ATAG, Siemens of Miele bij ons in de showroom.

Namens alle medewerkers van Keukenstudio Regio Oost wensen wij u goede Kerstdagen en een gezond en gelukkig 2023. Op Eerste Kerstdag, Tweede Kerstdag, oudjaarsdag en nieuwjaarsdag is onze keukenshowroom gesloten. Verder staan onze adviseurs met vakkennis, creativiteit en enthousiasme voor u klaar - op donderdagavond is er koopavond. Graag tot ziens in Rijssen!

Magazine
Download gratis ons inspirerende magazine.
Het magazine

Boordevol inspiratie, projecten, trends, tips, gerechten en geschiedenis.

Misschien ook interessant voor jou