De jaarwisseling staat voor de deur en daar horen - natuurlijk - lekkere appelbeignets bij. Maar in plaats van in de rij staan bij een oliebollenkraam of de bakker… wat dacht u ervan om ze dit jaar zelf te bakken? Dankzij het simpele ovenrecept in deze blog hoeft u niet bang te zijn voor een vieze frituurlucht in huis. Bovendien delen wij een handige tip waarmee u die overheerlijke eindejaarssnacks perfect kunt opwarmen in uw stoomoven. Leest u mee?
Met dit recept maakt u 10 appelbeignets, zodat u lekker kunt delen met uw familie, vrienden of buren.
De zelfgemaakte appelbeignets met spijs en bladerdeeg kunt u in een gesloten trommel maximaal drie dagen bewaren. Het lekkerst is het om ze voor het serveren nog even kort op te warmen in de oven. Heeft u een stoomoven, dan kunt u hier de regenereerfunctie voor gebruiken. Hiermee warmt u de beignets opnieuw op, en bij dat opwarmen wordt stoom toevoegt. De stoom zorgt dat u geen smaakverlies ervaart, omdat de beignets niet worden uitgedroogd. De opgewarmde appelbeignets smaken op de derde dag dus nog net zo lekker als toen ze op dag één vers uit de oven kwamen. Ook worden de beignets dankzij de regenereerfunctie gelijkmatig verwarmd. Dit is een groot voordeel ten opzichte van opwarmen in de magnetron en zorgt voor de beste (her)bereiding.
Natuurlijk kunt u ook andere eindejaarssnacks in uw stoomoven opwarmen. Oliebollen, krentenbollen en appelflappen: ze smaken stuk voor stuk lekkerder als ze even warmgemaakt zijn. Poedersuiker erop en… genieten maar! Een stoomoven is dus het hele jaar door een geweldige keuze. Ontdek uw favoriete model van bijvoorbeeld ATAG, Siemens of Miele bij ons in de showroom.
Namens alle medewerkers van Keukenstudio Regio Oost wensen wij u goede Kerstdagen en een gezond en gelukkig 2023. Op Eerste Kerstdag, Tweede Kerstdag, oudjaarsdag en nieuwjaarsdag is onze keukenshowroom gesloten. Verder staan onze adviseurs met vakkennis, creativiteit en enthousiasme voor u klaar - op donderdagavond is er koopavond. Graag tot ziens in Rijssen!
Boordevol inspiratie, projecten, trends, tips, gerechten en geschiedenis.