Tel: 0548 53 03 40 | Mail: [email protected]
Koopt u een nieuwe keuken, dan moet u ook een kookplaat uitzoeken. In deze blog vertellen wij u alles over onze (momenteel) meest verkochte kookplaat: de inductiekookplaat.
Inductie is een snelle, gemakkelijke, hygiënische en veilige manier van koken. Eén van de belangrijkste voordelen van inductie is dat deze kookplaat energiezuinig is, omdat hij efficiënt gebruik maakt van de warmte. Verder zijn het hoge vermogen en het feit dat de kookplaat gemakkelijk schoon te maken is, als voordelen te benoemen. En laten we ook de veiligheid van inductie niet vergeten. Een inductiekookplaat verhit namelijk de pan, zonder dat de kookplaat zelf heet wordt. De kookplaat genereert een magnetisch veld, waar de onderkant van de pan op reageert door warm te worden. Hierdoor kunt u zich niet aan de hete kookplaat branden. Verwijdert u de pan, dan stopt het verwarmingsproces onmiddellijk. Door de magnetische velden heeft u overigens ook een hele constante toevoer van warmte, zodat u de temperatuur optimaal kunt regelen en u heel precies kunt koken.
De pannen die u op een inductiekookplaat wilt gebruiken hebben een magnetische bodem nodig. Wilt u weten of uw huidige pannen geschikt zijn voor uw (nieuwe) inductiekookplaat? Door middel van een magneet is dit heel gemakkelijk te testen. Houd de magneet onder pan. Blijft hij hangen dan is de pan geschikt, valt de magneet dan is de pan niet geschikt.
Wilt u het gemak van een inductiekookplaat, maar toch ook de voordelen van koken op gas ervaren? Bijvoorbeeld omdat u graag op hoge temperatuur groenten, vis en vlees wokt? Ook een kookplaat met daarop drie (of vier) inductiezones en een gas/wokbrander is mogelijk. Zo krijgt u het beste van twee werelden: gas én inductie.
Wilt u meer informatie over of een inductiekookplaat ook voor uw kookgewoontes de beste keuze is? Kom gerust langs in onze keukenshowroom in Rijssen en laat u adviseren.